Podpora pirátské kandidátní listiny na Praze 8

07. 09. 2022V nadcházejících komunálních volbách 23. a 24. září jsem se rozhodl podpořit pirátskou kandidátní listinu na Praze 8, na které kandiduji z desátého místa. Má úloha garanta pro oblast IT spočívá především v odborné podpoře našich zastupitelů a kandidátů za účelem zlepšení transparence, komunikace a vnitřního fungování zastupitelstva a úřadu městské části.

Za Piráty kandiduje vyvážený mix osobností ze státní správy i soukromého sektoru, ať už se jedná o členy strany nebo nestraníky. Již zkušené obhajující zastupitele doplňují i nové tváře, přičemž naším společným cílem je zlepšování života na Osmičce, ať už v oblasti bydlení, školství, dopravní obslužnosti, ochrany životního prostředí nebo kultury a tolik potřebná modernizace postupů radnice.

Jako odborný garant pro Otevřenou a moderní radnici chci přispět ke zlepšení úrovně poskytovaných služeb a komunikace úřadu s občany. Mezi to patří i zvýšená míra transparence a participace rozhodování prostřednictvím využití moderních nástrojů a vyvození vyšší politické zodpovědnosti za jednotlivá rozhodnutí členů Rady. Samozřejmostí je pak kontrola veřejných zakázek na informační a komunikační technologie, aby Praha 8 zbytečně neutrácela za předražené systémy a nevýhodné licenční smlouvy.

Pirátský přístup k politice založený na otevřenosti a poctivosti má své místo i na komunální úrovni. Nezapomeňte proto přijít k volbám. Rozhoduje se totiž i o vás. Vzhledem k volebnímu systému je také důležité kroužkovat celou kandidátní listinu, aby hlasy zbytečně nepropadávaly.