Možnosti kontaktu

21. 03. 2018Jako poslanec se snažím být v maximální míře dostupný pro občany a jejich podněty. V tomto článku si proto dovolím shrnout možnosti, které občané mají, pokud si se mnou chtějí pohovořit nebo mě na něco upozornit.

Kromě běžných komunikačních prostředků (mail profanto@psp.cz, tel 726 362 025) jsem dostupný též prostřednictvím sociálních sítích (Facebook, Twitter, Diaspora). Snažím se zodpovědně odpovídat na všechny dotazy a komentáře, někdy ale zabere čas, než se dostanu k tomu vašemu. Na obchodní nabídky, řetězové maily a jiný spam nicméně nereaguji.

Nejrychlejší je klást dotazy během některého z vysílání streamu “Kancl s poslancem”, kterého se můžete účastnit na Facebooku a záznamy jsou na Youtube kanále Pirátů. Během vysílání se snažím sledovat všechny komunikační platformy a zodpovídám vaše otázky.

Máte-li složitější požadavek, který obsahuje třeba i nutnost nastudování dalších podkladů, doporučuji vám napsat na mail profanto@psp.cz. Zkuste nejdříve stručně shrnout, co je problémem, a přiložte či odkažte relevantní dokumenty.

Pokud dáváte přednost osobnímu kontaktu, můžete k tomu přistoupit hned dvojím způsobem. Nepravidelně pořádáme snídani s poslancem. Tato akce má otevřený formát a pro setkání s občany ji preferuji, protože není třeba řešit přijetí návštěvy na recepci Sněmovny, což zbytečně ubírá čas pro schůzku. Navíc se stihne probrat více témat, čili nemusíte chodit s ničím konkrétním. Chcete-li se zúčastnit, opět napište na mail a my vám dáme včas vědět. Obvyklý čas je 9-11 hodin. V létě se k tomuto formátu nejspíše ještě přidá na pivo s poslancem.

Samozřejmě lze přijít i na osobní schůzku. Ideální k tomu jsou poslanecké týdny nebo pondělky. Ale vždy je lepší se ohlásit předem. Tím zabráníte kolizi s jinou schůzkou a já se zvládnu lépe připravit a kvalifikovaněji vám odpovědět.

Klasickou poslaneckou kancelář zatím nemám. Připravujeme kanceláře nové společně s dalšími pirátskými kolegy. Využívám kancelář přímo v budově sněmovny.

Kontaktu se nebojte. Je pro mě skvělé mít zpětnou vazbu. Jen pamatujte, že je pro všechny jednodušší, když využijete vhodný formát.